Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیدات سینمایی در ژانر تاریخی سبقه بسیاری در دنیا دارد اما در کشور ما آثار با موضوع تاریخ اسلام بارها ساخته شده‌اند و اگرچه گاهی با مشکلات اکران مواجه شدند اما اصولا سینما در اینگونه از فیلمسازی همیشه نقشی اساسی داشته است طوری که فیلمسازان با ایده‌های نو معمولا در این فضا تجاربی جدی داشته‌اند. اما بعد از توقیف فیلم سینمایی «رستاخیز» گویا ماجرا متفاوت شده است و کمتر فیلمسازی برای این مسیر انگیزه جدی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ حسین سلطان محمدی منتقد سینما و انوش معظمی بازیگر نقش حرمله در سریال «مختارنامه» درخصوص تولیدات سینمایی در ژانر تاریخی_مذهبی با ما همکلام شدند.

از پافشاری احمدرضا درویش روی فیلم رستاخیز تا انتقاد داریوش ارجمند از سریال مختارنامه!

حسین سلطان محمدی منتقد سینما و تلویزیون در خصوص تولیدات نمایشی با محوریت محرم منتقد است:داریوش ارجمند به بخشی از مختارنامه ایرادی گرفت و گفت اینطوری که نشان دادند نبوده است! یعنی مدعیانی که صاحب تریبون شهرت و هویت حرفه ای هستند هم زیاد است، برای همین هر فردی جرات نمی کند به سمت ساخت فیلم های سینمایی با محتوای عاشورایی بیاید.

 حسین سلطان محمدی منتقد سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری برنا؛ درباره دلیل کم ساخته شدن فیلم‌هایی با محتوای عاشورایی گفت: یکی از دلایلش این است که متولی و مدعی صحت محتوا زیاد داریم. یعنی اینکه هر فردی مدعی می شود این بخش از فیلم ضعیف هست یا قوی. یا اینکه می گویند اینجای فیلم را حذف کنید یا حذف نکنید. یا می گویند اگر این بخش از فیلم نامه را تصویربرداری کردید نشان ندهید. یا مدعیان دیگری دارد، مثل فیلم محمد (ص) که مجید مجیدی برای پیامبر(ص) ساخت و بعد از آن عده ای که دیدند بودجه زیادی صرف ساخت این فیلم شده رفتند و رزومه فیلمبردارش را رو‌ کردند.

وی ادامه داد: این مدعیان شامل استادهای دانشگاه ها، علمای حوزه، تاریخ گذاران هستند حتی میان هنرمندان هم مدعی داریم. برای مثال داریوش ارجمند به بخشی از مختارنامه ایرادی گرفت و گفت اینطوری که نشان دادند نبوده است! یعنی مدعیانی که صاحب تریبون شهرت و هویت حرفه ای هستند هم زیاد است، برای همین هر فردی جرات نمی کند به سمت ساخت فیلم های سینمایی با محتوای عاشورایی بیاید.

این منتقد افزود: همین می شود که وقتی احمدرضا درویش فیلم روز رستاخیز را می سازد باز یک جایی گیر می‌کند و به او اجازه اکران نمی دهند و چون مصر است که برداشتم از ساخت فیلم صحیح است، به فیلمش مجوز اکران هم نمی دهند.

وی در پایان درباره راه حلی برای این جریان گفت: فکر نمی کنم راه حلی باشد چون الان هم بعد از ۴۰ سال باز هم میبینیم هر برنامه ای از طریق وزارت ارشاد مجوز می گیرد باز هم دچار مشکل می شود.

وقتی که بازیگر حرمله هم به ستوه می‌آید!/اگر تهیه‌کننده‌ای بخواهد یک فیلم تاریخی بسازد باید رقمی نجومی پیش‌بینی کند!

انوش معظمی بازیگر سریال مختارنامه می گوید : علاوه برممیزی هایی که وجود دارد و دخالت های بی مورد و اعمال سلیقه های بی مورد و انحصار طلبی مذهبی برخی ها موانعی بوجود می آورد. بنابراین تهیه کننده ها ریسک نمی کنند و نمونه اش هم چند فیلمی است که ساخته و توقیف شد و معروف ترین آنها روز رستاخیز است.

انوش معظمی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری برنا؛ درباره دلیل کاهش تعداد فیلم های سینمایی با محوریت عاشورا گفت: این موضوع دلیل های متعددی دارد که از آنها می توانم به تورم افسار گسیخته اقتصادی اشاره کنم و اگر تهیه کننده ای بخواهد یک فیلم تاریخی بسازد باید رقم های نجومی را پیش بینی کند. حتی نمی تواند برآورد دقیقی برای یک ماه آینده هم تخمین بزند و از آنجایی که این آثار معمولا زمان بر هستند، چنین موضوعی برای او مشکلاتی را در پی خواهد داشت.

وی افزود: علاوه بر این ممیزی‌هایی که وجود دارد و دخالت های بی مورد و اعمال سلیقه های بی مورد و انحصار طلبی مذهبی برخی ها موانعی بوجود می آورد. بنابراین تهیه کننده ها ریسک نمی کنند و نمونه اش هم چند فیلمی است که ساخته و توقیف شد و معروف ترین آنها روز رستاخیز است.

معظمی همچنین بیان داشت: راهکارهایی برای توقف این جریان وجود دارد و جای گفت و گو و زبان مشترک در این میان خالی است. وقتی به یک زبان مشترک برسیم کم کم مشکل حل خواهد شد. بار بیشتر این جریان از سمت فیلم سازان نیست چون فیلم سازان به ساخت چنین آثاری رغبت دارند و همگی به اهل بیت (ع) ارادت دارند و دوست دارند کارهای عاشورایی بسازند به هرحال امام حسین (ع) و واقعه عاشورا ظرفیت خوبی برای فیلم و سریال دارد و مثل یک اقیانوسی است که هر فیلمسازی می تواند یک تکه از این اقیانوس را انعکاس دهد.

وی افزود: هر فردی از زاویه نگاه خودش می تواند این واقعه را تعریف کرده و به تصویر بکشد و می‌توان تعداد بیشماری اثر در این زمینه ساخت.

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: داریوش ارجمند مجید مجیدی رستاخیز فیلم رستاخیز احمدرضا درویش مختارنامه حسین سلطان محمدی سریال مختارنامه داریوش ارجمند بی مورد تهیه کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۱۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران

«حشاشین» سریالی است که این روزها هم درباره محتوا و نوعِ ساختش صحبت می‌شود، هم کم‌کاری‌های مسئولین ذیربط برای ساخت اینگونه سریال‌ها و هم حذف از پلتفرم‌های نمایش‌خانگی که به واسطه ورود ساترا اتفاق افتاد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این روزها سریالی به نام‌ «حشاشین» در کانون توجه منتقدان داخلی و خارجی قرار گرفته که در وهله اول نشان می‌دهد کشورهای منطقه  تأثیرگذاری تجاری، مالی و اجتماعی و فرهنگیِ ساخت سریال و فیلم را به خوبی درک کرده‌اند و شکل‌گیری برخی فستیوال‌ها و جشنواره‌های مرتبط در این زمینه و البته سرمایه‌گذاری گسترده در ساخت شهرک‌های سینمایی برای تولید پروژه‌های مشترک با کشورهای پیشرفته در صنعت سینما مشهود است.

البته نکته جالب توجه اینجاست که این کشورها ساخت سریال  با محور تاریخ کشورهای مختلف همسایه خود علاوه بر ساخت سریال براساس اسطوره‌های تاریخی خود را دستور کار  قرار داده‌اند و جای تردید نیست تمدن کشورمان ایران نیز دستمایه برخی از این تولیدات شده است، روزی غربی‌ها با فیلم «300» دست به کار می‌شوند و تاریخ ایران را به گونه‌ای دیگر (تحریف‌آمیز) روایت می‌کنند و امروز هم «حشاشین»  متولد می‌شود. 

این سریال چند نکته انتقادی را به وجود آورد؛ اول کم‌کاری مسئولین امر را نشان می‌داد که همتی برای سااخت سریال‌های تاریخی و پرتره وجود ندارد و سال‌ها باید منتظر بمانیم تا سریالی اصطلاحاً‌ در قالب الف ویژه به سرانجام برسد حال آنکه کشورهای دیگری در جهان عرب همچون دست‌اندرکاران «حشاشین» با کمترین زمان چنین سریال با کیفیت ساختاری را ارائه دادند. در وهله دوم اما این سریال به تحریف تاریخی پرداخته که اگر کماکان مسئولین امر به وعده و وعید ادامه دهند و خبری از کار عملیاتی نباشد این تحریفات در ذهنِ نسل جدید به واقعیت‌های تاریخی تبدیل می‌شود. 

شاید وقت آن رسیده  که ساخت سریال‌های فاخر درباره میراث ملموس یا ناملوس ایران را برنامه‌ریزی کنیم تا مبدأ این شخصیت‌ها با چهره‌ای غیرواقعی در ذهن مخاطبان خارجی یا حتی داخلی کشورمان تثبیت نشوند.

زیرسوال بردن تاریخ با "حشاشین"، تلنگر جدی به سریال‌سازان

نکته دیگر انتشار گسترده آن در کشور ایران که به واسطه پلتفرمِ در نمایش‌خانگی و شبکه‌های اجتماعی اتفاق افتاد نیازمند ورودِ ساترا بود که چند روزی است هیاهوی آن برپا شده است. پس از ورودِ ساترا و حذف آن از پلتفرم‌های نمایش‌خانگی برخی ساترا را به خاطر این ورود محکوم و بخش عمده‌ای دیگر این ورود را تحسین کرده‌اند. 

اما مشخص نیست چرا عده‌ای  اصرار دارند چنین سریال‌هایی در سطح گسترده‌ای پخش شود و نسل جدید خصوصاً نظاره‌گر چنین تحریفات تاریخی در آثار نمایشی باشد. البته نباید این انتقادها را هم نادیده بگیریم که چرا به جای این همه سریالِ آپارتمانی، زودبازده و حتی تاریخی معطوف به دوران قاجاریه، به فکرِ ساخت آثار نمایشی که بتواند تاریخ ایران را روایت کند،‌ نیستیم که «حشاشین‌ها» جزو برنامه‌های کشورهای خارجی است حتی تاریخ و قهرمانان و واقعیت‌هایش را از آنِ خود کنند و روایتگرِ اصلی این اتفاقات، آنها باشند.

به دنبال اعلام ممنوعیت پخش سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها و حذف این مجموعه نمایشی از نمایش‌خانگی، پیمان جبلی رئیس صداوسیما هم درباره پخش نشدن این سریال در ایران واکنش نشان داد: «ساترا مسئولیت دارد تا جلوی پخش محتوای تحریف شده که به درک اجتماعی لطمه می‌زند و افکار عمومی را منحرف می‌کند را بگیرد. سریال حشاشین براساس واقعیت نیست، بلکه تحریف تاریخ است و ساترا برای پخش آن به سکوها تذکر داده و سکوها هم حذف کردند.»

چرایی ممنوعیت را البته چند روزِ گذشته مسئولین ساترا هم اعلام کردند که «پخش سریال های خارجی در پلتفرهای داخلی پس از انتشار مورد بررسی قرار می‌گیرند و اصطلاحاً سریال‌های خارجی مشمول ممیزی پسینی هستند، به همین دلیل انتشار سریال مصری «حشاشین» از امروز توسط معاونت پایش و نظارت ساترا براساس رای و نظر شورای صدور مجوز ساترا ممنوع اعلام شد.

سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تأیید نیست.»

هرچند این سریال در نگاه اول سعی کرده روایتی از زندگی حسن صباح و ترکان سلجوقی و فرقه اسماعیلیه را به تصویر بکشد، اما به شکلی ناشیانی این روند تاریخی را بدون درنظر گرفتن فواصل معنادار میان دوران زندگی شخصیت اصلی با برخی شخصیت‌های مطرح شده  مثل عمر خیام و خواجه نظام الملک را بهم  مرتبط کرده که می‌تواند نقطه عطف شکل‌گیری سئوالی باشد که اصولاً؛ چرا باید کشور دیگری تاریخ ما را آنهم کاملاً ناشیانه روایت کند؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حواشی ناتمام «حشاشین»، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب و خبرهای جدیدی از حج
  • بهروز افخمی و خاطرات یک بازپرس دادگستری
  • تکیه خاتون‌آبادی؛ محور دومین رویداد تکیه‌گرد
  • علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت/ عکس
  • اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی
  • بهروز افخمی «کاغذ شطرنجی» را تهیه می‌کند
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی