Web Analytics Made Easy - Statcounter

فهیم با اشاره به اینکه در دولت قبل بودجه کمی به صداوسیما پرداخت شده، عنوان کرد:«یکی از رسالت‌های مدیر فرهنگیش، پیشبرد کار با بودجه کم است. این نقص بزرگی است که مدیران در ۱۰ سال اخیر نتوانسته ‌اند بودجه صدا و سیما را طوری مدیریت کنند که به خلق سریال‌های جدید تاریخی و مذهبی منجر شود.»

 گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو-الهه زوارئیان؛ بعد از منتشر شدن خبر بازپخش سریال مختارنامه و چند سریال قدیمی و مناسبتی دیگر از تلوزیون به مناسبت ماه محرم، همانند سال‌های گذشته، جای خالی یک اثر جدید و قابل توجه به مناسبت ماه محرم در رسانه ملی احساس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبودی که هر چند تلویزیون، چند سال در میان با ساخت آثاری مناسبتی سعی در جبران آن را دارد اما اکثر این آثار مورد توجه قرار نمی‌گیرند و مخاطبان صدا و سیما همچنان با بازپخش سریال‌هایی چون مختارنامه، شب دهم، پریدخت، سفر سبز و.. شب های محرم را سپری می‌کنند. از این رو با آرش فهیم، منتقد و کارشناس سینما،‌ در رابطه با چالش‌های ساخت آثار مذهبی و مناسبتی در تلوزیون و علل کمبود آثار جدید به گفت‌و‌گو نشستیم.

فهیم در پاسخ به اینکه علت اصلی کمبود آثار مذهبی و مناسبتی در تلوزیون چیست؟ گفت:« این نوع سریال‌ها در صداوسیما قائم به سازنده هستند نه سازمان. به نظر می‌رسد سازمان در انتظار است طرح‌هایی را از سوی سازندگان دریافت کند و آنها تنها برای ساخت تصمیم‌گیری کنند. خود سازمان در یک دهه اخیر برنامه و تدارکی برای توجه به نیاز مخاطب و ضروریات مخاطب در ایام محرم نداشته. در یک دهه اخیر چند سریال تاریخی و مذهبی ساخته شده‌اند و غالبا قائم به سازنده و دغدغه کارگردان بوده‌اند تا دغدغه سازمان صداوسیما.»

فهیم درباره سریال مختار نامه نیز اظهار داشت: « این سریال نیز دغدغه آقای میرباقری بود و تلاش های ایشان باعث شد این هدیه برای جهان اسلام به ارمغان بیاید .حتی سریال سلمان فارسی و حضرت موسی نیز حاصل دغدغه‌ی سازندگانشان بوده اند.»

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی عنوان کرد:« سریال مناسبتی اثری است که تنها محدود به پخش در زمان خاصی نیست. سریالی است که مطابق با مناسبت خاص به نیاز سرگرمی و ضروریات فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی مردم پاسخ می‌دهد اما از سال ۹۲ به بعد هیچ  طرحی برای ساخت چنین سریال‌هایی نداشتیم و هیچ چشم انداز و برنامه‌ریزی برای این مساله وجود نداشته. به همین دلیل سال به سال سریال هایی که کیفیت پایین دارند ساخته می‌شوند. پر بیننده‌ترین سریال در حال حاضر ۳۶ درصد از مردم را جذب خود کرده و این در مقایسه با گذشته عدد بسیار کمی است.»

فهیم با اشاره به اینکه در دولت قبل بودجه کمی به صداوسیما پرداخت شده، عنوان کرد:«یکی از ‌های مدیر فرهنگی نیز پیشبرد کار با بودجه کم است و این توجیهی برای نبود سریال مناسبتی قابل توجه در صداوسیما نیست. این نقص بزرگی است که مدیران در ۱۰ سال اخیر نتوانسته اند بودجه صدا و سیما را طوری مدیریت کنند که به خلق سریال‌های جدید تاریخی و مذهبی منجر شود.»

فهیم درباره رسالت یک سریال مناسبتی قابل توجه گفت:« این سریال ها باید فضا و حال و هوای مناسبت را احیا کنند و در جامعه آن را پویا سازی کنند.اتفاقی که در سال‌های اخیر اتفاق نیفتاده چرا که نحوه عملکرد مراکز مدیریت و نظارت بر تولید سریال ها طوری بوده که هدف‌گذاری برای ساخت سریال مذهبی نداشته اند و بیشتر به موضوعات دم دستی تر درباره سوژه محرم اکتفا کردند.»

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این منتقد سینما در پاسخ به اینکه نقش صدا و سیما در ساخت سریال های مناسبتی چیست، گفت:« خود شبکه‌های سیما و بخش‌های تولید کننده فیلم و سریال در صدا وسیما نمی‌توانند سریالی درباره قیام عاشورا تولید کنند و کار آنها نیست که اقدام بزرگ و موثری انجام بدهند. در اینجا وجود اندیشکده و اتاق فکری که نه تنها تکنسین های سینما و تلوزیون بلکه نخبگان تاریخ، اسلام شناسی، فلسفه و ارتباطات و رسانه در آن حضور داشته باشند، لازم است. نهادی که در آن  ایده‌های لازم و کارامد برای ساخت سریال‌های تاریخی مذهبی عنوان و طرح ریزی شود.»

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مختارنامه سریال مذهبی محرم سریال مناسبتی صدا و سیما برای ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۶۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد

تین نیوز

تحریم هوایی ایران یکی از بزرگترین مشکلات صنعت هوانوردی ایران است. مشکلی که قدمتی بیش از چهار دهه دارد و با طولانی بودنش این صنعت را به شدت تضعیف کرده است.

به گزارش تین نیوز، این تحریم ها خرید هواپیمای مسافربری نو را به آرزویی دست نیافتنی برای شرکت های هواپیمایی ایران تبدیل کرده و نیجه آن نیز کمبود ناوگان هوایی و  بازار کساد  و گران حمل و نقل هوایی و صنعت هوانوردی ایران بوده است.

در کنار کمبود هواپیما به دلیل ناتوانی در امکان خرید هواپیمای نو ، تعداد زیادی از هواپیمای موجود نیز  به دلیل مشکلات تامین قطعه و ... غیر فعال شده و همین امر موازنه عرضه و تقاضا را برهم زده و موجب شده همان اندک امکانات موجود در بخش حمل و نقل هوایی نیز بازار سیاه پیدا کرده و از دسترس بخشی زیادی از اقشار جامعه خارج شود.

در این بین اصرار غیرمنطقی برای ساخت فرودگاه طی سال های گذشته و حتی اکنون، با وجود کمبود ناوگان و ناتوانی بخش زیادی از مردم از پرداخت هزینه های پرواز، فرودگاه های زیاندهی روی دست کشور به جا گذشته که جز هزینه نگهداری و باری بر دوش بیت المال،  ثمر دیگری ندارد تا جایی که برخی کارشناسان صنعت فرودگاهی این فرودگاه ها را به مکانی برای لانه سازی پرندگان به جای پرواز هواپیما تشبیه کرده و می گویند میلیاردها دلار برای ساخت و توسعه زیرساخت های فرودگاهی هزینه شده که به لانه پرندگان تبدیل شده اند.

این کارشناسان با تاکید بر این که سیاست گذاری ها باید بر مقاومت بر عطش شدید سیاستمداران به خصوص نمایندگان مجلس و استانداران بر ساخت فرودگاه های بدون بازده در استان ها مبتنی باشد، می گویند : عقل و منطق حکم می کند در جایی سرمایه گذاری شود که محل فرار از تحریم ها باشد و نه محلی که به برگه تحریم ها قوت می دهد.

به گفته آنان، لازم است میلیاردها دلاری که با اصرار نمایندگان و دیگر مقامات سیاسی  برای ساخت مکانی امن و زیبا برای لانه سازی پرندگان هزینه شود را می توان در طرح های پربازده و اقتصادی هزینه کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • عرضه «پرونده مختارنامه» در نمایشگاه کتاب تهران
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور که صداوسیما اصلا قبول ندارد
  • جبلی: باید کار‌های بیشتری در موضوع عفاف و حجاب انجام شود
  • جبلی :باید کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب انجام شود
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • تقسیم عجیب بودجه‌های فرهنگی؟ / وقتی میراث فرهنگی کمبود بودجه دارد اما بعضی نهادها پول‌های کلان می‌گیرند (فیلم)
  • جذب نیرو‌های بومی در شرکت‌های منطقه از مهم‌ترین دغدغه‌های جوانان دهلرانی است
  • ۲ خط قرمز در صداوسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است
  • ۲ خط قرمز در صدا وسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است